6-lags lagkage
ADVARSEL! Denne kage indeholder knap 1 kg smør…
Lagene fra toppen og ned..:
Frosting
180 g mørk chokolade
450 g flormelis
340 g blødt smør
6 spsk mælk
1/2 tsk vanilje
1. smelt chokoladen og lad den køle lidt af
2. pisk alle ingredienserne sammen og voila; så er der frosting (jeg brugte en palet kniv til at smøre den på kagen, det synes jeg er nemmest)
2 x oreo bunde
150 g mørk chokolade
150 g smør
38 g kakao
3/4 tsk bagepulver
113 g mel
3 æg
1/2 tsk vanilje
205 g sukker
Fremgangsmåden og ingredienserne (bortset fra størrelsesforholdene) er ligesom ved min Kæmpe OREO®
Cookie dough
240 g blødt smør
100 g sukker
180 g farin
4 spsk mælk
1 tsk vanilje
300 g mel
1/2 tsk salt
150 g mælkechokolade
1. pisk smør, sukker og farin i 5-10 min. til det er godt luftigt
2. tilsæt mælk, vanilje, mel og salt, og pisk det godt sammen
3. hak chokoladen groft og vend det i dejen
(det anbefales at smøre cookie doughen på pif-paf-puf bunden med det samme, den er færdig. jeg havde nemlig min cookie dough til at stå i køleskabet natten over, inden jeg samlede kagen, hvilket resulterede i, at den måtte stå til ‘opblødning’ i en times tid, inden jeg kunne arbejde med den)
Pif-paf-puf / Rice Krispies lag
160 g / 26 stk skumfiduser
38 g smør
1 tsk vanilje
100 g pif-paf-puf / rice krispies
1. smelt skumfiduserne og smøren ved middel-høj varme og rør blot en gang imellem
2. når massen er ensartet og flydende tages den af varmen, hvorefter først vaniljen og herefter pif-paf-pufferne røres i
3. hæld nu massen i en springform og tryk den godt ned i bunden og ud mod kanterne (det er noget klistrede stads, så hverken tørre hænder, en ske eller dejskraber fungerer særlig godt til dette – gnid i stedet hænderne godt ind i et lag smør, og så kører det!)
Dulce de leche
1 ds kondenseret mælk
1. stil din dåse kondenseret mælk i bunden af en stor gryde, som fyldes med vand indtil det dækker dåsen helt
2. bring nu vandet i kog uden låg
3. skru herefter ned for varmen, så vandet blot simrer og læg låg på gryden
4. lad dåsen simre i ca. 3 timer, hvorefter den tages op og afkøles i min. 1 time
5. dåsen kan nu åbnes og den lækreste karamel vil afsløre sig for dig! (karamellen er dog bedst, når den er kold, så det, der ikke smøreres på kagen, puttes i en lufttæt beholder og opbevares i køleskabet)
Oreo-smørcreme
150 g smør
300 g flormelis
1-2 spsk mælk
1 tsk vanilje
1 knsp salt
Fremgangsmåden og ingredienserne (bortset fra størrelsesforholdene) er ligesom ved min Kæmpe OREO®