Når man troede, det ikke kunne blive vildere… 7-lags lagkage!

DSC_1031

Lagkager er blevet min nye besættelse, og de skal gerne være vildere for hver gang! denne gang  blev kagen 7 lag, men i modsætning til min 6-lags lagkage, er denne en smule mere ‘ustabil’ og skrøbelig, idet nogle af lagene var mere ‘flydende’. det gav desværre et lidt mere rodet snit, men smagen var stadig himmelsk!

DSC_1083

Lagene fra toppen og ned..:

Frosting
Se 6-lags lagkage

Oreo-top
Se 6-lags lagkage

Cheesecake-lag x 2
4 stk. husblas
400 g flødeost (gerne mere eller mindre i stuetemperatur)
2 æg
1 1/2 dl flormelis

1. del æggene i hvider og blommer
2. pisk blommerne og flødeost godt sammen
3. pisk hviderne stive med flormelis (dette kan godt tage lidt tid, så hav tålmodighed : D)
4. læg husblasen i blød i kold vand i ca. 10 min.
5. tag husblasen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad
6. med det samme husblasen er smeltet, hældes den i en tynd stråle i flødeosten imens der piskes ved høj hastighed
7. vend hviderne i flødeosten
8. læg nu bagepapir i bunden af 2 springforme og fordel cheesecaken i de 2 forme
9. stil de 2 springforme i fryseren et par timer indtil de er halv-frosne
10. tag de 2 cheesecake bunde ud af fryseren og vend dem forsigtigt ud på de 2 oreo-bunde

Dulce de leche
Se 6-lags lagkage

Marshmallow fluff
1 bt marshmallow fluff
113 g blødt smør
100 g flormelis
1 tsk vanilje

1. pisk marshmallow fluff og smør luftigt
2. tilsæt flormelis og vanilje og pisk igen indtil luftigt
3. smør marshmallow fluffen på bunden med det samme

Cookie dough
Se 6-lags lagkage

Cheesecake-lag
Beskrevet tidligere i indlægget

Oreo-bund
Se 6-lags lagkage

Lagkagen skal opbevares i køleskabet og serveres kold. den kan godt være lidt ustabil og halvskæv, når den samles, men ingen panik – frostingen redder det hele og skjuler alle tænkelige skønhedsfejl : D

DSC_1039

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>