Æbletærte-is

Så skal der holdes fødselsdag i familien Ahm Heiss, og kan man fejre sådan en dag på bedre måde end med en overordentlig stor spand is; dét tror jeg ikke! Jeg (Kathrine) er sygeligt forelsket i kanel, og jeg vil våge den påstand, at det er det allerbedst krydderi i heeele verden. Intet kan slå det vidunderlige, brune, tryllestøv, som kan forvandle ALT til en himmelrisk mundfuld : D ..det var derfor også i sand kanel-ånd, at denne isopskrift blev valgt. De søde karamelliserede æbler, de knasende småkager og den fortryllende kanel-is er en fantastisk kombination, som helt sikkert skal gentages!

is1

den øverste, lysebrune kugle er selvfølgelig æbletærte-isen – den grønne er min anden hjemmelavede is; after eight!

Ingredienser

Karamelliseret æbler
55 g brunfarin
1 spsk smør
2 grønne æble; de sure, skinnende nogle
1 tsk kanel

1. skær æblerne i små stykker
2. smelt farin og smør på en pande, indtil det begynder at boble
3. tilsæt æblerne og kanelen og lad det simre i ca. 15 min. eller indtil æblerne er bløde og det meste af farin-blandingen fordampet
4. opbevar æblerne i en lufttæt beholder i køleskabet

Isen
5 æggeblommer
67 g sukker
420 ml piskefløde
180 ml sødmælk
¼ tsk salt

5. pisk æggeblommerne og 2½ spsk af sukkeret
6. opvarm fløden, sødmælken, salt og det sidste sukker i en gryde ved mellem-høj varme indtil det begynder at simre
7. hæld nu blandingen over de piskede æggeblommer under omrøring og hæld det hele tilbage i gryden
8. fortsæt med at opvarme isen ved konstant omrøring indtil den når ca. 80grader
9. si nu blandingen ned i en ren skål, som sættes i vandbad, hvor isen afkøles i ca. 1 time, mens den røres en gang imellem
10. dæk skålen til og stil i køleskabet natten over

1 spsk vaniljesukker
75-100 g smuldrede kiks/småkager (som fx hjemmelavede snickerdoodles)

11. blend halvdelen af isen sammen med vaniljesukkeret og de karamelliseret æbler
12. hæld blandingen og den sidste halvdel af isen i ismaskinen og kør indtil isen er frossen
13. hæld de smuldrede småkager i isen og lad dem køre sammen med isen det sidste minut
14. stil nu isen i fryseren indtil servering

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>