(alternative) Pommes Anna

hver gang jeg (Kathrine) skal lave noget med kartofler, ender jeg altid med at skærer dem i små tynde strimler, marinerer dem i olie, salt, basilikum og oregano og så grille dem i ovnen indtil de bliver helt fantastisk sprøde og pommes frittes lækre : D mén.. til min kæreste og jegs – føromtalte – indflytterfest, skulle der prøves noget nyt! det blev til en alternativ (og en del nemmere end den oprindelige) opskrift på pommes anna, og hold nu op, hvor var det bare lækkert : O den gode mængde smør og den høje varme gør, at kartoflerne nærmest bliver ’karamelliseret’, men samtidig super sprøde og fyldige i smag!

DSC_0864Pommes Anna’erne blev til inflytterfesten serveret med super lækker oksekøds flanksteak! 

til 6 pommes anna
ca. 500 g kartofler
100 g smør
2 kviste frisk rosmarin
salt

obs! der skal meget gerne bruges en metalbradepande med muffins-huller i til opskriften 

1. skræl kartoflerne
2. skær herefter kartoflerne i meget tynde skiver (jeg brugte kartoffelskræleren, hvilket virkede super fint) og læg dem i en skål med vand
3. hak den ene af rosmarin-kvistene i små stykker
4. smelt smørret og tilsæt rosmarinen og salt (afhængigt af, hvor salt du gerne vil have dine kartofler)
5. smør muffins-bradepanden
6. forvarm ovnen til 230 grader
7. læg nu først 1 lag kartofler i bunden
8. smør kartoflerne med det krydrede smør og læg nu et nyt lag kartofler ovenpå (men forskudt af det første lag)
9. fortsæt indtil muffins-formene er fyldte og pynt nu med to kviste rosmarin
10. læg sølvpapir over muffins-bradepanden og bag først kartoflerne sådan i 25 min. med over og under varme
11. fjern nu sølvpapiret og bag kartoflerne i yderigere 35 min. (eller indtil de er gyldne og sprøde)
12. dine pommes anna er nu færdige og skal blot vippes ud af formene og serveres brand varme!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>