(alternative) Pommes Anna
hver gang jeg (Kathrine) skal lave noget med kartofler, ender jeg altid med at skærer dem i små tynde strimler, marinerer dem i olie, salt, basilikum og oregano og så grille dem i ovnen indtil de bliver helt fantastisk sprøde og pommes frittes lækre : D mén.. til min kæreste og jegs – føromtalte – indflytterfest, skulle der prøves noget nyt! det blev til en alternativ (og en del nemmere end den oprindelige) opskrift på pommes anna, og hold nu op, hvor var det bare lækkert : O den gode mængde smør og den høje varme gør, at kartoflerne nærmest bliver ’karamelliseret’, men samtidig super sprøde og fyldige i smag!
Pommes Anna’erne blev til inflytterfesten serveret med super lækker oksekøds flanksteak!
til 6 pommes anna
ca. 500 g kartofler
100 g smør
2 kviste frisk rosmarin
salt
obs! der skal meget gerne bruges en metalbradepande med muffins-huller i til opskriften
1. skræl kartoflerne
2. skær herefter kartoflerne i meget tynde skiver (jeg brugte kartoffelskræleren, hvilket virkede super fint) og læg dem i en skål med vand
3. hak den ene af rosmarin-kvistene i små stykker
4. smelt smørret og tilsæt rosmarinen og salt (afhængigt af, hvor salt du gerne vil have dine kartofler)
5. smør muffins-bradepanden
6. forvarm ovnen til 230 grader
7. læg nu først 1 lag kartofler i bunden
8. smør kartoflerne med det krydrede smør og læg nu et nyt lag kartofler ovenpå (men forskudt af det første lag)
9. fortsæt indtil muffins-formene er fyldte og pynt nu med to kviste rosmarin
10. læg sølvpapir over muffins-bradepanden og bag først kartoflerne sådan i 25 min. med over og under varme
11. fjern nu sølvpapiret og bag kartoflerne i yderigere 35 min. (eller indtil de er gyldne og sprøde)
12. dine pommes anna er nu færdige og skal blot vippes ud af formene og serveres brand varme!