Bryllupskager

For et stykke tid siden var jeg (Kathrine) blevet inviteret til grill fødselsdags fest hos to venner. Til min store forargelse havde de to fødselarer ikke arrangeret kage til festlighederne; for hvad er en fest uden kage? :O så jeg valgte derfor at tage sagen i egen hånd og bagte 50 stk. “grill-cupcakes” inspireret af festens mad-tema. (en del af) resultatet så sådan cirka sådan her ud:

IMG_0087

Responsen på kagerne var så gode, at to af fødselsdagens gæster spurgte mig om også at bage cupcakes til deres bryllup.. og jeg sagde ja UDEN at tøve! : D

Temaet til brylluppet var sort, hvid og rød, og blev specifikt ønsket, at kagerne skulle være samme slags som grill-cupcakes’ene, der var bagt efter vores egen brownie opskrift!

De ca. 100 stk. mini cupcakes kom til at se sådan ud:

IMG_0252

Frostingen er en helt simpel smørcreme med vanilje:

til 12 alm./24 mini cupcakes
120 g smør (stuetemperatur)
500 g flormelis
1 spsk mælk
vaniljeekstrakt/-pulver/-sukker

1. pisk smørret blødt og luftigt
2. tilsæt flormelis og pisk
3. tilsæt mælk og vanilje og pisk fortsat i et par min. din frosting er nu klar til at blive sprøjtet på dine kager : D

Et par af de røde kager er yderligere blevet pyntet med et stykke fondant dekoreret med farvet smeltechokolade og brudeparret initialer.

- o -

Fordi et af mine motto’er er “jo mere (kage), jo bedre..”, følte jeg ikke, at jeg var heeeelt færdig med at bage til brylluppet, da disse kager stod klar, så derfor kastede jeg mig ud i en omgang (min første omgang, faktisk) pop cakes/cake pops (i ved, hvad jeg mener)!

DSC_0618

Det sejeste projekt jeg længe har haft gang i! ..men helt ufattelig simpelt.

Opskriften på selve kagerne kommer her nedenuden og chokoladeovertrækket er bare fri fantasi. Det skal dog siges, at det er meget vigtigt, at hver lag chokolade stivner helt, før det næste lag bliver puttet på : D

til 16 pop cakes
1 købe mazerintærte (eller hvilken som anden slags kage, både hjemmebagt og købekager virker – der skal blot være ca. 275 g af det)

100 g flødeost
25 g smør (stuetemperatur)
1 dl flormelis

pop cake pinde
chokolade

1. pisk flødeost, smør og flormelis sammen i en skål
2. smulder kagen ned i skålen og rør det hele sammen med dejkrogene på din håndmixer/køkkenmaskine
3. dæk dejen til og stil den i køleskabet ca. 1 time
4. tag dejen ud og form ca. 16 runde kugle ud af den
5. smelt en smule chokolade, dyp den ene ende af pindene i og stik dem derefter i kuglerne (dette hjælper pindene til bedre at sidde fast)
6. pynt nu kagerne lige som du føler for!

God fornøjelse : D

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>