Cookies & Cream ice cream

eftersom min (Kathrine’s) lille ismaskine er den mest brugte køkkenmaskine i min lejlighed, har jeg efterhånden fået afprøvet et par forskellige isopskrifter. Derudover er is min yndlingsspise i hele verden, så tro mig mine ord, når jeg nu fortæller, at dette er den absolut største forkælelse enhver is-elskers mave kan få!

man kan på ingen måde stoppe igen, når man først er gået i gang med at spise!

isen er lidt tidskrævende, da den skal forberedes aftenen før den kan køres i ismaskinen og efterfølgende i fryseren et par timer, inden den kan spises, men det er det hele værd! selv efter flere dage i fryseren, kan man – i modsætning til en del andre hjemmelavede is – sætte skeen i og skovle en kæmpe portion op i sin skål med det sammen, uden at den skal stå og tø op. og så har den den samme lækre, cremede konsistens som ben&jerry’s, carte d’or og de andre fantastiske købe-is. et stykke af himmelen, intet mindre : D

til 1/2 liter
5 pasteuriserede æggeblommer
150 g sukker
300 ml piskefløde
120 ml sødmælk (nogle gang har jeg også brugt skummeltmælk uden problemer)
1/2 tsk salt
1 stang vanilje
15 Oreos (jeg bruger Lidl’s discount-Oreos, som opfindsomt nok hedder ‘Neo’. d
e er mindst lige så gode og meget billigere end de originale : D)

aftenen før
1. pisk 50 g sukker og ægeblommerne i en skål på minimum 1/2 liter og sæt den til side
2. opvarm ved medium varme de sidste 100 g sukker, fløde, mælk og salt i en gryde eller sauterpande indtil blandinden begynder at simre
3. hæld det over æggeblandingen under konstant omrøring, og hæld derefter det hele tilbage i panden/gryden igen
4. fortsæt nu med at opvarme blandingen ved medium varme under konstant omrøring, indtil den tyknes, men uden at begynde at koge
5. hæld herefter blandingen igennem en si og ned i en skål, som sættes i håndvasken, der fyldes med iskoldt vand. dette er meget vigtigt! hvis ikke blandingen hurtigt nedkøles vil æggene koge videre, og din is vil komme til at smage skørt!
6. flæk nu vaniljestangen, skrab kornene ud og rør dem i isblandingen
7. lad skålen stå i håndvasken ca. 1 time, mens du rører i den løbende
8. sæt så låg på og stil den i køleskabet natten over

dagen efter
9. gør din ismaskine klar og kør isen i 30-40 min. indtil den ikke kan blive tykkere
9.2. i mellemtiden hakkes Oreo’sene
10. når isen er færdig, slukkes ismaskinen, Oreo’sene hældes i, røres godt rundt og det hele puttes i en bøtte, som sættes i fryseren minimum 3 timer

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>