En smule sunde.. Græskar/kryddermuffins

efteråret og regnvejrsdagene er nu begyndt, hvilket samtidig betyder, at GRÆSKARRENE flyder i supermarkederne.. skønt! min yndlingsspise for tiden er græskar pommes frittes, som jeg laver ved at skære et (hvilket som helst) græskar i små pommes frittes lignende stave, som vendes i en smule olie, salt, oregano, basilikum eller hvad jeg lige føler for, og så bliver de ellers grillet ved 225 grader i ovnen indtil de er lækre gyldne og sprøde!

DSC_0130

..men græskar er samtidig også skønne i kager! rigtig mange (mere eller mindre sunde) krydderkager calls for squash eller gulerødder, som i græskar-højsæsonen jo lige så godt kan skiftes ud revet græskar i stedet : D det er det, jeg i denne kage har gjort, og resultat blev i hvert fald mindst lige så godt, som det plejer!

DSC_0290

2 æg
100 g brun farin
125 g sukker
1 tsk (urtekram) vaniljepulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk nelliker
225 g hvedemel
40 g grahamsmel
4 tsk bagepulver
350 g revet græskar
½ dl mælk
75 g groft hakket valnødder
75 g groft hakket mørk chokolade 

1. tænd ovnen på 175 grader
2. æggene piskes luftigt med brun farin og sukker
3. resten af ingredienserne tilsættes og røres godt rundt
4. fordel nu dejen i 9 store (eller 12-15 alm.) muffins forme og indtil en tandstik kan stikkes i, uden at dejen hænger fast – jeg tror cirka, jeg gav mine store muffins 30. min 

Flødeost-glasur
200 g flødeost
50 g flormelis 

de 2 ingredienser piskes luftige, og der kan evt. tilsættes lidt mælk, hvis du synes, konsistensen er for tyk

DSC_0341

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>