Fantastiske flødeboller
Kransekagebunde
til ca. 24 små flødeboller
150 g marcipan
65 g rørsukker
40 g æggehvider (svarer til 1-2 æg)
1. opløs rørsukkeren i æggehviderne i ca. 30 min. før brug
2. forvarm ovnen på 190 grader
3. tilsæt marcipanen og pisk det hele sammen, det er bliver en lind masse
4. kom dejen i en sprøjtepose eller blot en plastikpose, og sprøjt dem ud på en bageplade i den størrelse og tykkelse, du foretrækker
5. bag bundene i 8-10 min. eller indtil de er let gyldne
Flødeboller med jordbærskum og hvid chokolade
til ca. 12 små flødeboller
30 g vand
45 g glukosesirup
100 g sukker
60 g pastauriseret æggehvider
10 g knust frysetørret jordbær
200 g hvid chokolade
1. hæld vand, glukosesirup og sukker i en tykbundet gryde og opvarm det ved middel/høj varme UDEN omrøringen indtil siruppen når en temperatur på 110 grader
2. pisk nu sukkeret og æggehviderne sktive, imens sirupen fortsæt koger videre
3. når siruppen når en temperatur på 118 grader, tages den med det samme af varmen og hældes i en tynd stråle ned i sukkeret og æggehviderne, imens der fortsat piskes
4. fortsæt med at piske skummet i ca. 10 min.
5. tilsæt nu frysetørret jordbær og pisk det godt rundt i skummet
6. hæld nu skummet i en sprøjte-/plasticpose, sprøjt skummet ud på bundene og lad det sætte sig i en time
7. smelt chokoladen og overtræk flødebollerne (jeg synes det var nemmest enkeltvist at stille flødeboller på en paletkniv, som holdes over skålen med chokolade, mens chokoladen hæles over flødebollerne med en ske)
8. flødebollerne kan evt. pyntes med lidt frysetørret jordbær på toppen
Flødeboller med mokkaskum og mørk chokolade
til ca. 12 små flødeboller
30 g stærk kaffe
45 g glukosesirup
100 g sukker
60 g pastauriseret æggehvider
200 g mørk chokolade
1. hæld kaffe, glukosesirup og sukker i en tykbundet gryde og opvarm det ved middel/høj varme UDEN omrøringen indtil siruppen når en temperatur på 110 grader
2. pisk nu sukkeret og æggehviderne sktive, imens sirupen fortsæt koger videre
3. når siruppen når en temperatur på 118 grader, tages den med det samme af varmen og hældes i en tynd stråle ned i sukkeret og æggehviderne, imens der fortsat piskes
4. fortsæt med at piske skummet i ca. 10 min.
5. hæld nu skummet i en sprøjte-/plasticpose, sprøjt skummet ud på bundene og lad det sætte sig i en time
7. smelt chokoladen og overtræk flødebollerne (jeg synes det var nemmest enkeltvist at stille flødeboller på en paletkniv, som holdes over skålen med chokolade, mens chokoladen hæles over flødebollerne med en ske)
8. flødebollerne kan evt. pyntes med hakket hasselnødder på toppen