Fragilité
for ikke så længe siden var jeg på LaGlace, og her opdagede jeg denne fantastiske kage! den bløde mokka-smørcreme og de knasende nøddebunde er en skøn kombination, og så passer den perfekt til en god kop kaffe og godt selskab : D
til ca. 18 små kager
Bundene
200 g hasselnødder
200 g flormelis
8 æggehvider
1 knsp salt
150 salt
1 håndfuld mandler
1. rist hasselnødderne i ovnen ved 175 grader indtil de begynder at dufte og har taget en lidt mørkere farve, men nødderne må endelig ikke blive sorte
2. tag en håndfuld af nødderne af gangen og placer dem i midten af et viskestykke. fold viskestykket sammen omkring nødderne som en byld og kør nu nødderne rundt imellem hinanden – dette skulle gerne afskalle nødderne (jeg kunne ikke helt for det til at lykkedes ved alle nødderne, men kagen smagte nu meget godt alligevel (; )
3. blend nødderne og flormelis indtil nødderne er malet til mel, men pas på med ikke at blende for længe, for så begynder nødderne at frigive deres naturlige olie, og melet begynder at klumpe
4. æggehvider og salt piskes så stiv som muligt
5. tilsæt sukkeret til æggehviderne og pisk nu massen helt stiv
6. vend med en dejskraber nødde/flormelis-melet i æggehviderne indtil det er blandet godt sammen
7. smør dejen ud på 2 bageplader beklædt med bagepapir – bundene skal være ca. 30×25 cm
8. hak en håndfuld mandler og drys dem ovenpå den ene af bundene
9. bag bundene i ca. 30 min. eller indtil de er blevet gyldenbrune
10. lad bundene køle helt af
11. fjern forsigtigt bagepapiret og halver begge bunde
Mokka-creme
4 æggehvider
200 g sukker
250 g blødt smør
en slat kaffe
1. pisk æggehvider og sukker stift i en skål
2. pisk smør luftigt i en anden skål
3. pisk de to ting sammen og pisk godt – massen kan godt have en lidt grynet konsistens til at starte med, men det er bare et spørgsmål at piske længe nok, så bliver massen blød og cremet
4. tilsæt kaffe og smag til, indtil du synes, smagen er perfekt – sørg igen for at piske godt hver gang der tilsættes kaffe for at fastholde den cremede konsistens
Samling af kagen
1. smør cremen på 3 af bundene og læg dem ovenpå hinanden
2. den flotteste bund placeres øverst og kagen sættes nu i køleskabet et par timer, til den er helt kold
3. skær kagen ud i små søde firkanter og drys med flormelis
Opbevar kagen i køleskabet, men server den ved stuetemperatur : D