Gulerodsbrud
leder du efter verdens blødeste boller? ..så er det din heldige dag i dag! Lad mig præsentere: Claus Meyer’s gulerodsbrud med Vatti’s smarte pizzaskære-trick.
Gulerodsbrud
til ca. 20 brud
50 g gær
5 dl vand
1 kg hvedemel
75 g sukker
15 g havsalt
75 g blødt smør
2 æg
150 solsikkekerner
4 fintrevet gulerødder
1. rør gæren ud i vandet
2. tilsæt mel, sukker, salt og smør og ælt i 10 min.
3. lad dejen hvile med et hviskestykke over i ca. 1 time
4. lav en fordybning i dejen, hvor de 2 æg, solsikkekernerne og gulerødderne puttes i
5. brug nu en pizzaskærer til at skære dejen i små stykker, mens æggene, kernerne og gulerødderne fordeles rundt
6. bliv ved med at ‘skære’ frem og tilbage i dejen, indtil den ligner en stor hakkebøf og træk nu ca. 20 brud fra hinanden med en paletkniv, som også bruges til at flytte bruddene over på 3 bageplader
7. lad bruddene hæve i yderligere 1 time
8. bag bruddene ved 220 grader i 10-15 min. esker indtil de er gyldenbrune