Kæmpe OREO®
denne kage er et vidunder! den smager som en OREO, og den ligner en OREO.. alt ved denne kage er fantastisk, og den er – uden undtagelse – altid et hit : D
Kagebundene
200 g mørk chokolade
200 g smør
150 g mel
50 g kakao
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
4 æg
275 g sukker
1½ tsk vaniljesukker/-pulver/-ekstrakt
1. smelt chokoladen i en tykbundet gryde eller i mikroovnen
2. rør smørren i, så den også smelter
3. i en anden skål: pisk æg, sukker og vanilje luftig
4. pisk nu chokolade/smør-blandingen og de resterende ingredienser i
5. tænd ovnen på 180 grader
du kan nu vælge at bage kagen i én springform og efterfølgende skære den midtover, når den er afkølet, eller bage den i 2 springforme. jeg har prøvet begge dele, da jeg kun har en form, men det er helt klart nemmest at bage kagen i to forme. På den måde er kagen også mere ensartet og lettere at arbejde med, når den skal overtrækkes.
6. smør formen(e) eller beklæd dem(/den) med bagepapir og hæld dejen i
7. bag kagerne(/kagen) i 35 min. og lad dem(/den) efterfølgende køle helt ned
Glasuren
1½ dl piskefløde
150 g mørk chokolade
15 g smør
8. kog fløden op i en tykbundet gryde
9. fjern fløden fra varmen, tilsæt chokoladen og rør, til den er smeltet
10. rør herefter smørret i
11. pensel nu begge kagebunde med glasuren. det er lettest, hvis kanten og den ene side overtrækkes først. kagen kan stilles i køleskabet indtil den er tør, hvorefter den sidste side nemt overtrækkes
12. når kagerne er penslet skulle der gerne være lidt glasur tilbage. dette puttes i en plasticpose, hvor der klippes et lille hul, så ’top’-kagebunden kan pyntes med OREO®-mønster
Cremen
200 g smør (stuetemperatur)
400 g flormelis
2-3 spsk mælk
2 tsk vaniljesukker/-pulver/-ekstrakt
1 knsp salt
13. pisk smør og flormelis godt sammen
14. tilsæt mælk, vanilje og salt og pisk cremen i ca. 5 min. til den er luftig
15. smør cremen på ’bund’-kagebunden og læg nu ’top’-kagebunden ovenpå
Kagen skal opbevares i køleskabet