Karamel cheesecake
Cheesecake er jo som et stykke af himmelen! : D det her er den allerførste cheesecake, jeg nogensinde har lavet, og hvis jeg selv skal sige det, lykkedes den ret godt, og den var også overraskende nem at lave! nede i opskriften har jeg skrevet et lille trick til, hvordan man nemt kan se, hvornår cheesecaken er færdigbagt, da det ellers godt kan være lidt vanskeligt, hvis man ikke er en erfaren cheesecake-bager (;
Bund
220 g digestive-kiks
100 g smeltet smør
Fyld
700 g flødeost
120 g sukker
3 æg
50 g dulce de leche
50 g mørk chokolade (70-80 %)
4 spsk dulce de leche til toppen
1. blend digestive-kiksene
2. bland kiksekrummerne og det smeltede smør godt sammen
3. læg bagepapir i bunden af en springform
4. mas krummemassen godt ned i bunden af springformen og stil den i køleskabet ca. 1/2 time
5. varm ovnen op til 160 grader
6. og nu til fyldet: pisk flødeost og sukker sammen
7. tilsæt 1 æg af gangen til massen og pisk indimellem
8. stil 1/3 af fyldet til side
9. rør dulce de lechen i de 2/3 af fyldet og hæld det over bunden
10. smelt chokoladen og lad den køle af
11. rør chokladen i den sidste 1/3 af fyldet og hæld det ligeledes i formen og sørg for at toppen er forholdsvist glat (ryst evt. formen)
12. læg nu 2 stk. sølvpapir ovenpå hinanden ligesom et kryds og stil springformen i midten
13. fold herefter sølvpapiret op af kanterne på springformen (men ikke så det dækker toppen)
14. fyld en høj bradepande med vand og stil cheesecaken herned, hvorefter den stilles i ovnen
15. hvor lang tid cheesecaken lige skal have er lidt forskelligt, men hvis der stikkes et termometer i midten af kagen, skal den bare ud, når kagens kernetemperatur når 65 grader
16. lad kagen køle af på køkkenbordet og stil den herefter i køleskabet gerne natten over
17. inden kagen serveres smøreres et par skefulde dulce de leche på toppe