Macaroons vol. 2
da jeg (Kathrine) i første omgang postede et indlæg om macaroons (se her), var det en halv opskrift på macaroons – den indeholder nemlig kun opskriften på selve kagerne, men ikke fyldet. dét vil jeg her råde bod på ved at dele ikke mindre end 3 forskellige og helt fantastiske macaroon fyld : D
Øverst
saltkaramel
Midterst
lakridstrøffel
Nederst
mokkatrøffel
Saltkaramel
¼ dl sukker
½ dl lys sirup
½ dl vand
¼ dl piskefløde
75 g smør
1 tsk salt
1. kog i en tykbundet gryde sukker, sirup og vand op uden omrøring
2. lad blandingen herefter simre – ligeledes uden omrøring – indtil den bliver gyldenbrun
3. rør herefter piskefløden og smørret i og lad det herefter koge ved svag varme. karamellen er færdig, når du kan dryppe en klat i et glas koldt vand uden, at karamellem opløses. den skal gerne danne en fast kugle
4. rør herefter saltet i og lad den køle af i køleskabet. pas igen på, at karamellen ikke bliver for stiv
5. hæld nu karamellen i en plasticpose, sprøjt den på en macaroon og tryk herefter en anden macaroon ovenpå
Lakridstrøffel
150 g lys chokolade
1 ½ dl piskefløde
1 tsk honning
1 ½ spsk Johan Bülow lakridspulver
25 g smør
1. hak chokolade
2. kog fløden sammen med honningen i en gryde
3. tag gryden af varmen og pisk chokoladen og lakridspulveret i
4. tilsæt smørret
5. hæld trøflen i en plasticpose og stil den i køleskabet til afkøling. nedkølingen sker forholdsvis hurtigt, og hvis du ikke passer på, bliver det alt for stift til at kunne modelleres med. trøflen skal helst ikke stå længere end 15 min.
6. et lille hul klippes i hjørnet af plasticposen, og et godt lag trøffel sprøjtes på en macaroon bund, hvorefter en anden macaroon trykkes ovenpå
Mokkatrøffel
120 g mørk chokolade
1 ½ dl piskefløde
1 tsk honning
2 spsk pulverkaffe
25 g smør
fremgangsmåden er den samme som ved lakridstrøflen. Her tilsættes blot kaffepulveret i stedet for lakridspulveret.