Bacon, fløde, smør, hvidvin.. og nårh ja, muslinger!
denne opskrift er ikke helt en opskrift, men en cirkus-cirkus forklaring på en ualmindeligt vellykket ret – og et forslagt til, hvordan de her skønne muslinger kan tilberedes : D jeg har kun prøvet at dampe muslinger 2 gange indtil videre, men trods mine bange anelser, har det begge gange vist sig at være let som en leg! det er bare at kaste sig ud i vanvidsprojektet – jeg lover, at det nok skal blive en succes (;
muslinger
pinjekerner
bacon i tern
smør
hvidvin
fløde
basilikumspesto
frisk pasta
1. skyl dine muslinger grundigt. de muslinger, som er åbne, skal have et lille slag i bordet; lukker de sig, er de good to go, men forbliver de åbne, er de døde og skal smides ud (ligeledes skal de muslinger, som ikke åbner sig, når de dampes, smides ud)
2. rist en god håndfuld pinjekerner og stil dem til side
3. find en stor gryde med låg frem, smelt en god klat smør og steg så meget bacon, dit hjerte begærer
4. stil ligeledes baconternene til side, men lad gyden stå
5. kog evt. allerede dine pasta nu (men i en anden gryde!), for det går lynhurtigt, når først muslingerne er klar til at blive dampet
6. hæld en god slat hvidvin og en god slat fløde i bunden af den gryde, der nu er fyldt med god bacon-snask (bunden skal dækkes, og hvis du ikke kun vil bruge ‘sovsen’ til at dampe muslingerne med, men ligesom jeg, vil hælde den ovenpå pastaen, giver du den bare gas)
7. tilsæt basilikumspesto (jeg blendede bare en god håndfuld basilikum med lidt salt, hvidløg og olie, men en færdiglavet pesto er mindst lige så godt)
8. varm nu det hele op og smag til med salt, mere smør, fløde, pesto, hvad ved jeg..
9. når sovsen koger, tilsættes muslingerne, låget lægges på, og muslingerne dampes nu i 3-5 min. eller indtil de åbner sig
10. når muslingerne er klar, er det med at være hurtig, for de skal helst spises, når de er varme (;
11. anret pastaen på dybe tallerkner, pil muslingerne ud af deres skaller, eller anret dem blot, som de er, hæld masser af sovs over og drys med pinjekerne og (masser af) bacon!