Peanut butter overload! ♥
peanut butter tosse som jeg er, måtte det uundgåelige jo ske.. Ben & Jerry’s Peanut Butter Cup og jeg faldt pladask for hinanden og indledte en hed flirt i løbet af sommeren! som stolt husmor er jeg dog ikke fan af at købe mig til færdiglavet kærlighed, hvorfor jeg nu med stolthed i hjertet (og en smule bekymring for min fremtidige vægt) kan præsentere min egen udgave af den uimodståelige peanut butter is – her rørt sammen med en ordentlig spand Reese’s peanut butter cups! OH MY.. og velbekomme : D
240 ml sødmælk
150 g sukker
125 g peanut butter (jeg brugte crunchy)
480 ml fløde
1 knsp salt
6 æggeblommer
1 tsk vaniljepulver
9 stk (3 pakker) Reese’s peanut butter cups
1. varm mælk, sukker, peanut butter, salt og 240 ml af fløden i en tykbundet gryde ved middel-høj varme indtil sukkeret er opløst og peanut butteren er smeltet
2. pisk æggeblommerne
3. hæld de resterende 240 ml fløde i en stor plastikskål, som sættes i et iskoldt vandbad
4. hæld den varme mælke-blanding over æggeblommerne under konstant omrøring
5. hæld det hele tilbage i gryden og fortsæt opvarmningen under konstant omrøring indtil is-blandingen når 76 grader
6. tag is-blandingen af varmen, hæld den i fløden (som er placeret i vandbad), tilsæt vaniljepulver og rør godt rundt
7. lad isen stå i vandbadet, indtil den er afkølet og rør gerne i den engang imellem
8. afdæk nu isen og stil den i køleskabet natten over
9. hak Reese’s peanut butter cups i gode, store stykker
10. kør isen i en ismaskine ca. 30 min.
11. hæld isen i en lufttæt beholder og rør peanut butter cups’ene i inden isen stilles i fryseren
12. rør gerne rundt i isen et par gange hver time, imens isen sætter sig, så peanut butter cups’ene bliver godt fordel og ikke lægger sig på bunden