Pêche Melba galette
når man går på ferie, skal man give kage! og når ens kollegaer efterfølgende beder om opskriften, må det betyde, at det var en god kage – og derfor skal den selvfølgelig på bloggen : D
Ingredienser
Bund
115 g frosset smør i små tern
150 g mel
1/4 tsk salt
60 ml skyr
60 ml iskoldt vand
2 tsk citronsaft
Fyld
50 g finthakket mørk chokolade
60 g mandelmel
1 spsk mel
50 g sukker
1 ds ferskner skåret i tynde både
1 bk hindbær
1 æggeblomme
1 spsk vand
1 håndfuld hakkede mandler
sukker til drys
galetten inden den kom i ovnen
1. salt, mel og det frosne smør piskes godt sammen, så smøren deles i mindre stykker
2. tilsæt skyr, vand og citronsaft og pisk igen
3. saml dejen med hænderne, pak den ind i vita wrap og frys i 20 min.
4. tænd ovnen på 205 grader
5. rul dejen ud til en stor cirkel på et meldrysset bord
6. placer bunden på en bageplade dækket med bagepapir
7. drys bunden med chokolade ud til ca. 5 cm fra kanten
8. bland mandelmel, mel og sukker og drys ovenpå chokoladen
9. pynt med fersken og hindbær (eller hvad du ellers lige føler for)
10. buk kanten indover den yderste ring af frugt
11. pisk æggeblomme og vand og pensl kanten
12. pynt kanten med mandler
13. drys hele galetten med sukker
14. bag galetten i ca. 35 min.
15. flyt galetten fra både bagepladen og bagepapiret over på en rist med det samme, den tages ud af ovnen og lad den køle af
spis med vaniljeis eller råcreme!