Tynde og sprøde pizzaer
problemet med at være nabo til et pizzaria: en umenneskelig, uimodståelig fantastisk duft af pizza slår en omkuld flere gange om dagen! selvom jeg er kæmpe tilhænger af hjemmelavet mad, er der simpelthen bare ikke noget som en pizza fra pizzamanden. for hallo?! hvor tit er det lige, en hjemmelavet pizza lever op til ens skyhøje forventninger? aldrig! derfor har jeg opgivet de utallige forsøg på at efterligne pizzamands-pizza og i stedet kastet mig ud i tynde og sprøde pizzaer, som virkelig konkurrerer bemærkelsesværdig godt med købe-pizzaerne på deres helt egen knasende, lette måde! : D
Kartoffelpizza
Pizza med chorizo og tomat
Grunddej
til ca. 8 små pizzaer
2½ dl koldt vand
10 g gær
400 g hvedemel
10 g havsalt
½ dl olie
1. rør gæren ud i vandet
2. tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen i 10 min. på en røremaskine, elpisker eller i hånden
3. del dejen i 8 klumper, som trilles til boller
4. bollerne stilles til hævning et lund sted i et par timer
5. forvarm ovnen med en bageplade/-sten på 250 grader
6. dejen rulles ud med en kagerulle, til den er så tynd som muligt og flyttes efterfølgende over på et stykke bagepapir
7. det ønskede fyld lægges på den udrullede dej
8. pizzaerne bages en af gangen på den forvarmede bageplade/-sten i ca. 5 min., men hold øje med dem! det går lynhurtigt
Kartoffelfyld
til ca. 4 små pizzaer
ca. 1 store kartofler
2 spsk olie
1 kviste rosmarin
ketchup/tomatpuré
1. kartoflerne skærres i meget tynde skiver (jeg brugte en kartoffelskræller i mangel på bedre)
2. skiverne lægges i en skål med koldt vand i ca. ½ time, det kommer sig ikke så nøje
3. når pizzaerne er klar til at blive ‘pyntet’, tages kartoffelskiverne op og tørres godt i køkkenrulle
4. pizzadejen smøres med et tyndt lag ketchup evt. (kan også undlades), kartoffelskiverne vendes i olie og lægges oven på i ét lag
5. drys med rosmarin og bag pizzaerne som beskrevet tidligere
Chorizo og tomat fyld
til ca. 4 små pizzaer
chorizo (lige den, du synes ser bedst ud, selvfølgelig)
en håndfuld tomater
rød pesto
parmesanost eller mozzarella (begge er afprøvet og godkendt)
1. når pizzadejen er rullet ud, smøres den med et godt lag pest
2. chorizoen og tomaterne skæres i små skiver og lægges på
3. afslutningsvis drysses med parmesanost/lægges skiver af mozzarella på og pizzaerne bages som beskrevet tidligere