Premium Pulled Pork Burgere

Så blev det endeligt tid til, at jeg (Vatti) skulle prøve at lave Pulled Pork :0)

DSC_0212_12

Jeg havde kun smagt det en enkelt gang, sidste sommer – og havde tænkt på det mange gange siden. Vi havde inviteret Mormor og Morfar til spisning en lørdag aften, bestilt en nakkefilet på 2 kg. ved slagteren, og sådan gik det så:

Jeg startede med at dele stegen i 2 – det var et forsøg på at lave så meget overflade som muligt, det er nemlig der, man virkeligt kan lave en god smag; så jeg skar stegen over på langs. Opdagede at man skulle passe på stege/ovn temperaturen igennem dagen, det med at dele den – gør det nemmere at ramme slut-temperaturen, og derved øge risikoen for at den bliver tør, så næste gang deler jeg den ikke.

Ca. 36 timer før den skulle i ovnen, lavede jeg den i en lage, som bestod af salt, sukker, brun farin, og hvidløg (se nederst på siden for opskriften).

Ca. 12 timer før den skulle i ovnen, tog jeg den op af lagen, skyllede og tørrede den – og gned den ind i noget “rub”, bestående af krydderier og brun farin (se nederst på siden for opskriften).

Jeg satte den herefter i ovnen 12 timer før spisning, her fik den 10,5 time, 1 time på grillen og afslutningsvis 0,5 times hvile. For at holde øje med temperaturen, havde jeg et stegetermometer i stegen hele tide; den havde 950, da jeg tog den af grillen. I ovnen blev den lagt på en rist over vandbad (laver du burgere som mig, hvor du ikke skal lave sovs – så kog vandet ind til en fond, frys det efterfølgende, – så har du altid en god bund til en sovs senere).

DSC_0263_12

 Som det fremgår af billedet, blev resultatet; lækkert mørt og saftigt kød, som kunne deles med 2 gafler.

Jeg havde bagt burgerboller dagen før, som blev lunet i ovnen – derudover havde jeg lavet coleslaw salat. Der blev også serveret lidt surt til iform af syltede agurker – og det blev en kæmpesucces – bestemt ikke sidste gang med Pulled Pork.

DSC_0235_12

 

Lagen (kan undværes)
4 l. vand
225 g salt
50 g sukker
75 g brun farin
4 stk hvidløg (delte)

Rub
4 spsk brun farin
Krydderier af eget valg – jeg brugte en blanding af røde krydderier med chili flager
Chili mix (for at give det lidt ekstra kant)

Rubben og Lagen kan du sætte dit eget præg på, brug de krydderier du synes er gode, det bliver helt sikkert en fornøjelse med det møre og saftige kød.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>