Snickerdoodles & cookie-’no-dough’ is
for et par weekender siden holdte Jacob og jeg (Kathrine) indflytterfest for hans og mine forældre. Mine forældre havde godt nok allerede været til indflytterfest en gang, men Jacob’s forældre havde aldrig set lejligheden, så vi blev enig om, at det var en god undskyldning for at lave en lækker 3 retters menu : D til dessert blev der serveret æbletærte-is og cookie-’no-dough’ is. cookie-’no-dough’ isen er lidt ligesom chocolate chip cookie dough ice cream; i denne is er der stykker af småkage-dej i, men i cookie-’no-dough’ er HELE isen ligesom småkage-dej!
tilbage til æbletærte-isen! i denne skal der bruges småkager, og disse småkager er fantastiske til dette formål:
..men småkagerne er også helt vildt gode for sig selv! de er i hvert fald uimodståelige for kanel-elskere ligesom mig : D og så smager de simpelthen også bare helt ubeskriveligt godt knust ovenpå æblegrød med lidt yoghurt eller flødeskum til!
Snickerdoodles
240 g smør (stuetemperatur)
300 g sukker
2 æg
1 tsk vaniljesukker/-pulver/-ekstrakt
330 g mel
3 tsk bagepulver
¼ tsk salt
3 spsk sukker
1 tsk kanel
1. pisk smør og sukker ’fluffy’
2. tilsæt æg, vanilje og pisk
3. tilsæt afslutningsvis mel, bagepulver og salt og pisk igen
4. dejen sættes til afkøling i køleskabet i minimum 30 min.
5. forvarm ovnen til 175°C
6. bland sukker og kanel i en lille skål
7. tag dejen ud af køleskabet, rul små kugler på størrelse med pebernødder og tril dem i sukker/kanel-blandingen inden, de placeres på en kold bageplade
8. bag snickerdoodle’sene i 10 min. (er der ikke nok bageplader til at alle snickerdoodle’sene kan komme på en kold plade, er det en god idé at afkøle bagepladerne kort i fryseren imellem hver omgang samtidig med, at dejen stilles tilbage i køleskabet)
9. snickerdoodle’sene afkøles på en rist og opbevares i en lufttæt beholder
- o -
Cookie-’no-dough’ is
3 spsk smør
500 ml fløde
120 g brun farin
4 æggeblommer
2 tsk vaniljesukker/-pulver/-ekstrakt
salt
350 ml sødmælk
170 g mælkechokoladet (hakket mellem-fint)
1. smelt smørret i en gryde indtil det bliver gyldenbrun
2. tilsæt fløden og varm det op, indtil det simrer
3. i en anden skål: pisk farin og æggeblommer
4. hæld lidt af indholdet fra gryden med i ægge/sukker-blandingen og pisk
5. hæld lidt mere i og fortsæt med at piske.. bliv ved indtil halvdelen af indholdet i gryden er hæld oveni ægge/sukker-blandingen
6. hæld herefter det hele i gryden og tilsæt vanilje og et drys salt
7. opvarm isen og rør konstant indtil den når 77°C
8. lav et isbad i håndvasken og afkøl isen heri i ca. 1 time
9. tilsæt sødmælken og lad isen køle helt ned i køleskabet (2-3 timer eller natten over)
10. kør nu isen i en ismaskine i ca. 30-40 min., og i det sidste minut hældes chokoladen i, så den kan blive rørt godt sammen
11. stil isen i fryseren indtil servering