Sprøde og uimodståelige chokoladescones
hvis der er en opskrift, man bare ikke går galt i byen med, så er det denne her! aldrig har jeg lavet eller smagt så gode scones i hele mit liv : D tricket i denne opskrift er, at smørret ikke æltes ind i dejen, men fryses ned i små terne og blot foldes rundt i ligesom chokoladestykkerne. når sconesene så kommer i ovnen, smelter smørternene og efterlader lækre lufthuller samtidig med, at hele bagepladen kommer til at sejle i smør, så bundene på sconsene bliver helt uimodståeligt sprøde. hvad venter du egentlig på?
til ca. 10 chokoladescones
100 g smør
100 g god mørk chokolade omkring 70 %
280 g hvedemel
3/4 tsk havsalt
3 tsk bagepulver
ca. 2 dl kærnemælk
1. skær smørret i små tern på ca 1/2 x 1/2 x 1/2 cm og placer dem adskilt fra hinanden på et skærebrædt
2. frys smørternene ned i minimum 1/2 time eller indtil du skal igang med at bage
3. hak chokoladen i gode store stykker og sæt til side
4. bland mel, havsalt og bagepulver
5. tilsæt kærnemælk og rør først rund med en elpisker med dejkroge eller en ske og hæld herefter dejen ud på bordet og ælt den godt sammen (tilsæt evt. mere kærnemælk, hvis dejen ikke vil hænge ordentligt sammen)
6. tag smørret ud af fryseren og ælt det godt rundt i dejen (men ikke for længe! den skulle helst ikke begynde at smelte)
7. tilsæt chokoladen og ælt det ligeledes godt rundt
8. del dejen i ca. 10 klumper, som sættes på en bageplade – gerne med lidt god afstand imellem
9. bag sconesene ved 210 grader i ca. 10 min. eller indtil de er blevet flot gyldenbrune og har fået en sprød bund
Sconesene nyder lune og som de er – det er overflødigt at smøre dem med noget, de er en perfekt smagskombination i sig selv! : D