Svampesuppe
Verdens bedste suppe! intet mindre.. og en perfekt forret, hvilket den I øvrigt også er blevet (mis)brugt til en del gange efterhånden : D dette billed er taget sidste gang, den blev brugt I en festlig anledning; nemlig til – den på bloggen føromtale – forældre-indflytterfest.
Suppen er meget fyldig og skal derfor kun serveres I små portion og meget gerne med et hjemmebagt brød til!
1 spsk smør
750 g svampe (jeg plejer for det meste at bruge ½ champignon, ½ alle mulige andre mærkelige, sjove svampe, der lige frister mig mest i supermarkedernes køledisk)
2 fed hvidløg
2 dl hvidvin (til dem, der ikke har en dyt forstand på vin: jeg drikke det heller ikke; for jeg er ikke parat til at blive voksen endnu : D derfor ender det altid med at blive Netto’s billige hvidvin, er hældes i suppen, og det fungerer altså aldeles udmærket)
1 tsk salt
1 tsk muskatnød
1 l vand + (det på pakken anviste antal) hønsebouillon
2 dl fløde
1. hak svampene forholdsvist fint
2. opvarm smørret i en sauterpande
3. tilsæt svampene og lad dem svitse i 15 min. ved høj varme
4. tilsæt hvidløgene og svits dem kort samme med
5. hæld nu hvidvin i samt salt og muskatnød, og lad det simre indtil det meste af hvidvinen er fordampet
6. kog nu 1 l. vand og tilsæt hønsebouillon
7. hæld hønsebouillonen i panden og lad det hele igen simre i 30 min.
8. lad suppen køle lidt af og blend den herefter i en foodprocessor, blender el.lign. suppen skal gerne blændes helt fri for klumper
9. skal suppen serveres med det samme, varmes den op, fløden tilsættes, og den smages til med salt, peber og evt. mere muskatnød. – skal suppen først bruges dagen efter, stilles den i køleskabet (dette gør også, at den rigtig kan få tid til at trække smag), hvorefter fløden først tilsættes lige inden servering